Casa FGV

1 room of many, many rooms in 1.

tuttiarchitetti · Casa FGV
tuttiarchitetti

From 1 room of 48 sqm to 4 rooms of 16 sqm: increase of surfaces, multiplication of space. Two overturned and turned 90° turnstiles - in birch plywood panels - operate this magic, also providing the "disappearance" of the metal loft, heavy burden of the previous real estate RE-structuring, and returning "air" to the compartment. The space is so circular: from the living room, to the kitchen, to the study, to the upper bedroom: that from the living room, on the study, connected to the kitchen by a yellow monochrome staircase "dug out" in the birch portals; as well as the front desk counter.
A further small portal in multilayer panels frames the entrance compartment and rotates to "latch" the bathroom by rotating orthogonally along the two vertical and horizontal axes.
A reinterpretation of the traditional dark wood in solid wood - unobtrusively removed from the fixtures - completes the spatiality "to lift" this small-sized studio, suitably modulating the light of only two large windows.

tuttiarchitetti · Casa FGV
tuttiarchitetti

tuttiarchitetti · Casa FGV
tuttiarchitetti
tuttiarchitetti · Casa FGV
tuttiarchitetti
tuttiarchitetti · Casa FGV
tuttiarchitetti
tuttiarchitetti · Casa FGV
tuttiarchitetti
tuttiarchitetti · Casa FGV
tuttiarchitetti
tuttiarchitetti · Casa FGV
tuttiarchitetti
tuttiarchitetti · Casa FGV
tuttiarchitetti
tuttiarchitetti · Casa FGV
tuttiarchitetti
tuttiarchitetti · Casa FGV
tuttiarchitetti
tuttiarchitetti · Casa FGV
tuttiarchitetti
tuttiarchitetti · Casa FGV
tuttiarchitetti
tuttiarchitetti · Casa FGV
tuttiarchitetti
×