Stephanie & Kevin House

Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle

The plot is situated at the end of a dead end street. Next to the plot the landscape begins to slope and you can enjoy a beautiful view. At the side and the back of the plot there's a footpath that is used sporadically by hikers. On the plot there's sun all day long. The house is built with split levels, which creates intriguing relationships between the various spaces.

Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle

The living space was provided on the first floor, on a volume made of concrete blocks. Inside this plinth there was a spacious, semi-underground basement / workstudio; half a level higher - on the ground floor - there is a covered outside entrance, an entrance hall and a storage room / laundry.

Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle

The living space is conceived as a stage towards the environment. The space is glazed on three sides, so the sun comes in all day long and gives you the feeling that you are in close contact with the environment. To provide the necessary intimacy to this space, both floor, wall and ceilings were covered with parquet. Four cabinets were placed in the middle of this space. These are functional but also provide privacy in the seating area. The slim columns that carry the closed yellow volume also form a subtle buffer to the environment. It is a space that perfectly balances between open and closed.

Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle

Three bedrooms and a bathroom were integrated in the yellow volume. From the open hallway you can enter the roof terrace. Through the window next to the terrace additional sunlight enters to the depths of the house.

Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle

The building volume is highly readily materialized, so that the layeredness of the building is also readable from the outside. There's a dialogue between the house and its environment which makes daily life interactive without compromising the sense of privacy.

Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle

Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle
Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle
Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle
Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle
Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle
Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle
Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle
Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle
Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle
Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle
Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle
Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle
Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle
Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle
Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle
Atelier Vens Vanbelle · Stephanie & Kevin House
Atelier Vens Vanbelle
×