Stone City International Competition

Stefano Corbo Studio · Stone City International Competition
Stefano Corbo Studio

This proposal for a new Stone City Headquarters is based on three different scales of intervention: a renovated system of accessibility, a public area equipped with playgrounds and exhibition spaces, and a multifunctional building.
The three levels building consists of a “promenade architecturale” that takes the visitor from the street level up to the rooftop according to a linear and continuous sequence of spaces: lobby, café, museum – exhibition areas, office and co-working.
A permeable urban axis connects the exterior areas of the plot with the interior of the building: its ground floor appears therefore as lacerated by a public strip that breaks up the apparent isolation of the new Headquarters from its context.
At the same time, irony is one of the project’s main interpretative keys: in its exterior configuration, the building recalls the irregular and asymmetric shape of a rough stone, whose fragments arise from a common glazed basement.
Its iconic character makes the whole Stone City area recognizable from the highway, and will help attract visitors and potential customers.

Stefano Corbo Studio · Stone City International Competition
Stefano Corbo Studio

Stefano Corbo Studio · Stone City International Competition
Stefano Corbo Studio
Stefano Corbo Studio · Stone City International Competition
Stefano Corbo Studio
Stefano Corbo Studio · Stone City International Competition
Stefano Corbo Studio
Stefano Corbo Studio · Stone City International Competition
Stefano Corbo Studio
Stefano Corbo Studio · Stone City International Competition
Stefano Corbo Studio
×