Commercial Axis

With a conceptual axis that defines movement through the space, an old bakery in Northern Portugal is refurbished adding white elements.

Martins Architecture Office · Commercial Axis
Martins Architecture Office

A 32 year old bakery needed to refurbish and endorse a new contemporary image.
The clients had already some commercial strategies and specific equipments to adapt.
The proposal was based on a commercial movement over the marble limit which contains in itself the products index. Through that line, the space was organized on a perpendicular axis (from the entrance pendulum) which means to improve two moments of perception: generic display (on the bottom wall shelves) and a particular approach (three sets of products: bread, food and cakes). The employee point-in-space strategy is similar, on a first moment the fast consumption client and secondly the ones seated at the tables with other rhythms and types of consumption.

Martins Architecture Office · Commercial Axis
Martins Architecture Office

Type: Bakerhouse
Size: 96,00 m2
Location: Guimarães, Portugal
Team: José Martins, Marta Machado, Ana Moura
Year: 2016-2017
Photography: © NUDO

Martins Architecture Office · Commercial Axis
Martins Architecture Office

Martins Architecture Office · Commercial Axis
Martins Architecture Office
Martins Architecture Office · Commercial Axis
Martins Architecture Office
Martins Architecture Office · Commercial Axis
Martins Architecture Office
Martins Architecture Office · Commercial Axis
Martins Architecture Office
Martins Architecture Office · Commercial Axis
Martins Architecture Office
Martins Architecture Office · Commercial Axis
Martins Architecture Office
Martins Architecture Office · Commercial Axis
Martins Architecture Office
Martins Architecture Office · Commercial Axis
Martins Architecture Office
Martins Architecture Office · Commercial Axis
Martins Architecture Office
×