GMARQ-ADRIAN GOVETTO · HOUSE AC
GMARQ-ADRIAN GOVETTO

The neighbourhood of Los Lagos in Nordelta, is characterized for having (patchs-lots- parcels) of 600 m2, which demands the designer an extra effort in the proposition of strategies to achieve open views, especially when it comes to land without coast lagoon.

GMARQ-ADRIAN GOVETTO · HOUSE AC
GMARQ-ADRIAN GOVETTO

The architects Adrian Govetto and Lucas Mansilla, holders of GMARQ, recognized two advantages and tried make the most of it: "The bottom of the field overlooks the gardens of the side lots, therefore allows deeper visual from the top floor. From the front, using a slightly diagonal perspective, you can see the lagoon through an area of public access. We can describe this house as two crossbars forming a T. The ground floor occupies the width of the lot between side retreats and open up to the back garden to live it to the fullest and integrate the public areas of the house (dining room and kitchen). In addition, the main entrance is set back for a generous garden space in front, it allows you to enjoy views and cross ventilation to green spaces. Thanks to this setback it was possible to locate the service area along the main access without removing their hierarchy and in direct contact with the kitchen and side garage.
The upper floor contains the typical program in these houses: a master suite with bathroom and dressing room, and two bedrooms sharing a second bathroom. By the operation above, crossing a plant with the other we achieved to capture these distant view of the green and water in the bedrooms of the edges, while the central enjoys a generous terrace that nest and gives air about the neighbour. The south facade is completely closed; no windows, to avoid eye contact with the adjacent ground. "

GMARQ-ADRIAN GOVETTO · HOUSE AC
GMARQ-ADRIAN GOVETTO

The structural and constructive solution is the usual: reinforced concrete structure, RETAK brick walls to ensure optimum thermal insulation, aluminum frames with DVH and cementitious mineral plaster finish. Notably, despite the counted budget, it was achieved by careful design of the spaces and finishes, a high overall level house.

GMARQ-ADRIAN GOVETTO · HOUSE AC
GMARQ-ADRIAN GOVETTO

GMARQ-ADRIAN GOVETTO · HOUSE AC
GMARQ-ADRIAN GOVETTO
GMARQ-ADRIAN GOVETTO · HOUSE AC
GMARQ-ADRIAN GOVETTO
GMARQ-ADRIAN GOVETTO · HOUSE AC
GMARQ-ADRIAN GOVETTO
GMARQ-ADRIAN GOVETTO · HOUSE AC
GMARQ-ADRIAN GOVETTO
GMARQ-ADRIAN GOVETTO · HOUSE AC
GMARQ-ADRIAN GOVETTO
GMARQ-ADRIAN GOVETTO · HOUSE AC
GMARQ-ADRIAN GOVETTO
GMARQ-ADRIAN GOVETTO · HOUSE AC
GMARQ-ADRIAN GOVETTO
GMARQ-ADRIAN GOVETTO · HOUSE AC
GMARQ-ADRIAN GOVETTO
GMARQ-ADRIAN GOVETTO · HOUSE AC
GMARQ-ADRIAN GOVETTO
×