Single-family house Teplice

Small piece of land owned by a builder that we were dealing with was kind of "left" in a rectangular pattern of local development.

The immediate proximity of large villas from the first half of the 20th century left psychologically and physically little space for wild experiments in architectural design.

The building was therefore created as a spatial reflection of given limits, assumptions and wishes.

We wanted to create a house adequate in scale and appearance to its neighbors, which would not have at the same time overshadowed a north-facing garden. While this garden represents an important part of the daily social life within ground floor of the house, we aimed to give it correspondingly sufficient space.

We were trying to find the optimum within the limits of minimum.

3+1 architekti · Single-family house Teplice
3+1 architekti
3+1 architekti · Single-family house Teplice
3+1 architekti
3+1 architekti · Single-family house Teplice
3+1 architekti
3+1 architekti · Single-family house Teplice
3+1 architekti
3+1 architekti · Single-family house Teplice
3+1 architekti
3+1 architekti · Single-family house Teplice
3+1 architekti
3+1 architekti · Single-family house Teplice
3+1 architekti
3+1 architekti · Single-family house Teplice
3+1 architekti
3+1 architekti · Single-family house Teplice
3+1 architekti
3+1 architekti · Single-family house Teplice
3+1 architekti
3+1 architekti · Single-family house Teplice
3+1 architekti
3+1 architekti · Single-family house Teplice
3+1 architekti
×