BBVA Bancomer Headquarters

Photos by Roland Halbe
Rogers Stirk Harbour + Partners, Legorreta, Roland Halbe · BBVA Bancomer Headquarters
Rogers Stirk Harbour + Partners

Located on the Paseo de la Reforma, the tower marks a gateway to Chapultepec Park with sky gardens overlooking the city and the park. The architecture aims to promote a sense of community and interaction between staff. On the ground floor, the triple-height lobby sits on the corner of Paseo de la Reforma, which links the daily operations of the bank branch with executive-level commercial businesses at higher levels. In the lobby, glass elevators face the park and will transport visitors arriving by foot, as well as the employees up to the sky lobby at level 12. The sky lobby is a window to the city and the park. This area will be used for exhibitions and public events and connects the hall and dining room with terraces overlooking Chapultepec Park. At this level security manages visitor access to the building.

Rogers Stirk Harbour + Partners, Legorreta, Roland Halbe · BBVA Bancomer Headquarters
Roland Halbe

The VIPs and executives access the building through a separate lobby on the ground floor, with a dedicated access area for vehicles to guarantee a high level of security and privacy. The executive elevator offers direct access to the top executive floors and discreet access to public floors of the building, including the heliport. The building’s main structure is externally expressed to provide flexibility in planning internal office spaces. The external braced frame provides the seismic structural system to the building allowing the core to be arranged diagonally organising office space on two sides. The result moves away from the traditional centre core, four sided floor layout and responds to the spectacular views towards the city and Chapultepec Park.
Sky gardens every nine floors create outdoor space within the tower and provide meeting and break-out areas where people can enjoy spectacular views of the city.

Rogers Stirk Harbour + Partners, Legorreta, Roland Halbe · BBVA Bancomer Headquarters
Roland Halbe

The façade design is inspired by the Mexican traditions and architectural heritage. The geometry of the diagonal structure is used to create a lattice frame to protect the façade from direct light and heat from the sun. As a result, the building has been awarded a Gold LEED energy standard.
The tower provides 78,800m2 of prime office space for BBVA Bancomer and can accommodate 4,500 members of staff.

Rogers Stirk Harbour + Partners, Legorreta, Roland Halbe · BBVA Bancomer Headquarters
Roland Halbe

Rogers Stirk Harbour + Partners, Legorreta, Roland Halbe · BBVA Bancomer Headquarters
Rogers Stirk Harbour + Partners
Rogers Stirk Harbour + Partners, Legorreta, Roland Halbe · BBVA Bancomer Headquarters
Rogers Stirk Harbour + Partners
Rogers Stirk Harbour + Partners, Legorreta, Roland Halbe · BBVA Bancomer Headquarters
Rogers Stirk Harbour + Partners
Rogers Stirk Harbour + Partners, Legorreta, Roland Halbe · BBVA Bancomer Headquarters
Rogers Stirk Harbour + Partners
Rogers Stirk Harbour + Partners, Legorreta, Roland Halbe · BBVA Bancomer Headquarters
Rogers Stirk Harbour + Partners
Rogers Stirk Harbour + Partners, Legorreta, Roland Halbe · BBVA Bancomer Headquarters
Roland Halbe
Rogers Stirk Harbour + Partners, Legorreta, Roland Halbe · BBVA Bancomer Headquarters
Rogers Stirk Harbour + Partners
Rogers Stirk Harbour + Partners, Legorreta, Roland Halbe · BBVA Bancomer Headquarters
Rogers Stirk Harbour + Partners
Rogers Stirk Harbour + Partners, Legorreta, Roland Halbe · BBVA Bancomer Headquarters
Rogers Stirk Harbour + Partners
×