Sponsored Ads
We are seeking super-talented Assistant Editor to collaborate at sleek, beautiful, responsive, mobile-first web architecture magazine. We are excited to begin working with you today!
SEEKING ASSISTANT EDITOR
76 Competitions
432 Projects
Historical Archive of the Basque Country
ACXTHistorical Archive of the Basque Country
Wild Turkey Bourbon Visitor Center
De Leon & Primmer Architecture WorkshopWild Turkey Bourbon Visitor Center
Maison à Genève
PIERRE-ALAIN DUPRAZ ARCHITECTEMaison à Genève
DE WARANDE TURNHOUT
Beel & Achtergael ArchitectenDE WARANDE TURNHOUT
DGT
Té TO Té
Opera de Marseille, France


Scenography for Contemporary Dance. The design consists of 50 metal strips suspended from above the stage, which give a fluid definition to the space. The scenography is a ‘frozen rain forest’. The rain, normally ungraspable to the hand, takes on entirely different properties when frozen. It becomes rain that we can touch. Rain with which we can act upon or react to. A forest of frozen rain that we can grasp hold of, hand to hand.

Photo by DGT
DGT
Xiang Jing & Qu Guangci Sculpture Studio
Beijing, China


The mountain shape building gradually setback towards northwest, in case of that, the pressure from huge building volume has been reduced, meanwhile, realizing better lighting and ventilation. According to “Mountain” shape, three dimension routes have been organized between southeastern courtyard to roof courtyard. Corridors, external and internal stairs, stones, plants have been organized by connection between skylights and pavilion etc. Chinese courtyard concept has been embedded in the whole building by contract between emptiness and concrete, sparse and dense, turn and return.

Photo by Atelier 100S-1
Atelier 100S-1
Sponsored Ads
OMA
Infinite Palace Catwalk
Prada Fall/Winter 2015 Show
Milan, Italy


As opposed to a single stage, the new sequence of spaces multi- plies and fragments the show into a series of intimate moments. OMA disguises the existing room into a classic enfilade of rooms, gradually changing proportions as in an abstract mannerist perspective. The progression through the connected rooms simulates endless repetitions and symmetries, while providing the illu- sion of an infinite palace. As the models move linearly across the enfilade the audience, divided into small groups, are pushed to close and intimate proximity with the collection.

Photo by Agostino Osio, Courtesy of OMA
OMA
BIBLIOTECA PIO IX
PONTIFICIA UNIVERSITÀ LATERANENSE

Location: Rome
Design: King Roselli Architetti

Construction and installation of the Library: 6 levels of ramp where platforms with reading tables are placed; each ramp fills the two Tower levels. The six levels are connected by a staircase placed between the Library Tower wall and the external facade, covered by magazine racks. Solid mahogany.
DEVOTO
4433 Results
875 Construction Drawings
402 Projects
Carvalho Araújo Casa JC
••• Kazuyo Sejima + Ryue Nishizawa / SANAA Factory Building on the Vitra Campus
Ngamwongwan House
Bangkok, Thailand


‘Sometimes, an ordinary brick wishes to be something beyond itself.”
These words truly portray the potential of an ordinary material; the comprehension of a material which is considered as the petite component that can be composed as the architecture. The initiation of the project with the primary concept that focuses on the curiosity of the most common material, a brick. Formed. Besides, the intention to cooperate directly with the building contractor seems to diminish the complicated procedures in which many individuals have to be involved.

Photo by Junsekino
Junsekino
Kew House
Kew, London


Set within the Kew Green Conservation Area of south-west London, this four bedroom family house is formed of two pre-fabricated weathering steel volumes inserted behind a retained nineteenth century stable wall.

Photo by Jack Hobhouse
Piercy & Company
685 Competitions
66 Projects
Il Giardino della Cremazione
Mauro CrepaldiIl Giardino della Cremazione
Ampliamento del cimitero di Cagno (CO)
ARCOQUATTRO_ARCHITETTURA, Ufficio tecnico Comune di CagnoAmpliamento del cimitero di Cagno (CO)
Churchyard Offices and Staff Housing in Gufunes Cemetary
ArkibúllanChurchyard Offices and Staff Housing in Gufunes Cemetary
The New Crematorium at the Woodland Cemetery
Johan Celsing ArkitektkontorThe New Crematorium at the Woodland Cemetery
Courtyard house of stone
Trapani, Italy


Starting from an existing structure built in the 1980s, which was never completed and ultimately abandoned, the architects have worked by subtraction, eliminating non-significant architectural parts and restoring the building to its essential components, enhancing the plastic and spatial qualities of the existing building. The spaces have been completely reconfigured according to the needs of the new owners, defining a new architectural image starting from the search for a refined visual balance between opacity and transparency which is clearly shown in the dynamic asymmetry of the new facades.

Photo by Angelo Geloso
Studio 4e
Het Gielsbos
Gierle, Belgium


Het Gielsbos is an existing care facility for people with severe mental disabilities, located on large, green, public domain within the municipality of Gierle. This project includes the design of a masterplan to replace the outdated pavilions that houses the residents and to design seven new homes. Previously, the site was cut in half by a central axis, from which a network of smaller roads branched out without any clear hierarchy. All pavilions were situated in the northern half of the site. The master plan suggests making better use of the whole domain by replacing this central axis by a loop road that would connect six new residential clusters, located over the whole site, with the existing administrative and sports facilities

Photo by Filip Dujardin
Dierendonck Blancke architects
Sponsored Ads
875 Construction Drawings
402 Projects
•• Atelier Kempe Thill Transformation of the Town Hall Borsele in Heinkenszand
Amann.Cánovas.Maruri Monteagudo Museum
UID
Frame
Hiroshima, Japan


Toward the space such as the efficiency of 7m X 7m+α, I locate LDK, study + room in a bedroom, a guest room, a washing face bathroom, the second floor in the first floor from 3 surrounded neighboring site environment. I do it with the space such as two levels of efficiencies of 7m *7m while thinking about each space in minimum space, but can feel space more than physical area basically because garden space establishing in the road side is connected as extension of the internal wall. In addition, it becomes that I am connected to the site outside gently while securing privacy by this wall and kick it.

Photo by Hiroshi Ueda
UID
Troia MED
Tróia, Portugal


Recortada por entre pinheiros mansos, a sua arquitetura de volumes abstratos desenha ângulos em direção ao mar e à floresta mediterrânica. A vivência dos espaços interiores é surpreendente a cada passo. A geometria é irrepetível, proporcionando uma experiência singular aos utentes. A paisagem variada a partir do interior encontra eco na diversidade de sombras projetadas pelos volumes brancos. Visto do céu tem a forma de uma borboleta que poisa num jardim.

Photo by Nuno Montenegro
Nuno Montenegro
91 Competitions
94 Projects
Hungerford Footbridges
Lifschutz Davidson SandilandsHungerford Footbridges
GASP!
room11GASP!
Park Groot Schijn, Zone Boterlaar Silsburg
Maxwan, 1010 architecture urbanism, Antea GroupPark Groot Schijn, Zone Boterlaar Silsburg
Gösta Bridge
MX_SI architectural studioGösta Bridge
Community Center
Beselare, Belgium


This community centre is located in the centre of Beselare, in between the church and the municipal sports hall. The sloping terrain structures how the building functions, and allows a visual interaction with the surrounding landscape. The program includes an entrance, lobby and meeting room, located on the level of the town centre, and a multi-use hall on the lower level that is partially dug into the hillside. The structure of the building consists of a concrete, acoustically insulated main volume, housing the hall. This volume is ringed by a steel structure that houses the lobby and meeting room, and works as an acoustic buffer towards the outside.

Photo by Filip Dujardin
Dierendonck Blancke Architects
Spaceport America
New Mexico, USA


The sinuous shape of the building in the landscape and its interior spaces seek to capture the drama and mystery of space flight itself, articulating the thrill of space travel for the first space tourists. Making a minimal impact on the environment, the scheme will be the first facility of its kind and a model for the future. The Spaceport lies low within the desert-like landscape of the site in New Mexico and seen from the historic El Camino Real trail, the organic form of the terminal resembles a rise in the landscape.

Photo by Nigel Young
Foster + Partners
28 New Jobs
Halle 12 der Messe Frankfurt
kadawittfeldarchitekturHalle 12 der Messe Frankfurt
WINE CULTURE CENTRE
Rok Staudacher, Miha Munda, Ambrož Bartol, Dominik Košak, Rok PrimažičWINE CULTURE CENTRE
Wine Culture Centre
Valerio Rompietti, Andrea Cavagna, Mario Lazzaroni, giuseppe coppolaWine Culture Centre
WINE CULTURE CENTRE
CAFèARCHITETTURA, Giulia Ciccarese, DIEGO STOCCOWINE CULTURE CENTRE
WINE CULTURE CENTRE
MOG ARCHITETTI - leonardo michieletto e federico giacometti, Marco Fiorin, Nicola BulloWINE CULTURE CENTRE
Top-of-the-week_gustavo-guimarães