Photos by José Hevia
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip

The Fundación Princesa de Girona was looking for a space in the centre of the city to locate its new hadquarters. The proximity of the centre was an essential factor allowing for better promotion and interaction with youth in a open, transparent and fresh place.

Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip

The exiting site was a space of an irregular geometry and perimter. Due to this fact, the project assumes a regular grid that organizes and distributes all the program and uses. It alternates the more formal spaces - workspace, offices, meeting room and direction’s room-, with the ones without pre-estabilshed function - the hall, the photocall (pink room) or the entrepeneur’s room (the greenhouse) -.

Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip

The grid establishes a constant, invariable and rigid rhythm that provides a visual connection between spaces and transversal relation with its uses.

Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip

The west facade provides the only natual light into the office in order to take advantadge of the natural light that comes from the outside a translucent system of divisions was used to soften and lead the light towards the spaces located in a second line.

Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip

The material that responded to this challenge is the celular polycarbonate panel and the traslucend mini wave. These are fixed to the wooden substructure and follow the regularity of the grid.

Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip

The vynilic surfaces and pavements provides colour and luminosity to the office.

Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip

Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
José Hevia
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
José Hevia
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
José Hevia
Arquitecturia | Josep Camps & Olga Felip, José Hevia · FPdGi Foundation HQ
José Hevia
×