Projects
Frontcovers
Top Favorites
Latest
Competitions
Results
Details
Newsletters
Tianjin, China

LOOP in Tianjin

#KinderARCH

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

This kindergarten is formed by curves. R-shaped windows with rounded corners are used to create the atmosphere of freedom and pleasant. Each playroom on the 3rd floor faces towards to a balcony, with the staircase by which children can go up to the roof garden. Various colours are used on the walls, floors and handrails of the balconies; this is one of the main feature of this kindergarten.

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

Walking up to the 2nd floor through the public stairs at the main entrance there is a outdoor courtyard, with all of the classrooms facing towards it. The whole courtyard is in the visible range for most adults. This is is a wonderful space for children to play and enjoy the fresh air. Also under the outdoor courtyard there is an indoor courtyard for multi-purpose uses. It has 3 rounded atriums connecting to the outdoor space on upper level for better natural lighting and for creating a indoor playing space for children in bad weather condition.

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

The ceiling on each floor is in 18 different colours, with white louver boards under the ceiling. The colour changing can been seen through the gaps between the louver boards when walking in the corridor. Also there are 18 different colour columns in the courtyard, the children can use these colours to identify the location.

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

SAKO Architects — LOOP in Tianjin

Residential-complexes