House In Kagamigahara

The house to see the fireworks

Mds Architectural Studio · House In Kagamigahara
Mds Architectural Studio

The site is located in the residential area on the hill, Kagamigahara, where Kiso river runs near and separates Gifu prefecture from Aichi. In the other side of Kagamigahara, there is Inuyama Castle and Inuyama, which is famous for Zyoan, the fireworks near the Kiso river is special ivent in summer for the inhabitants. In the beginning of planning, the client requested " I want to see the fireworks in my house", but it is impossible to see them even the second floor, because the site is surrounded by other houses with two stories. Therefore, "Seeing the fireworks" on the roof becomes the main subject in the planning. The study,how to see the fireworks, is repeated many times, at last we decided that the part of the roof is cut off, that is, the roof has the slit to see the fireworks in line.

Mds Architectural Studio · House In Kagamigahara
Mds Architectural Studio

The plan leaded to the slit

Mds Architectural Studio · House In Kagamigahara
Mds Architectural Studio

he slit in the roof, the special place, where the inhabitants can see the fireworks only one time in the year, has an influence on the planning in the whole building. The slit separates not only the grass area in the front garden from the wooden deck in the back yard, but also the high ceiling space which has two floor from the single room arranged side by side the south window.While we can see the grass in the front yard through the series of windows in 1 floor. we can see the range of mountains on the 2 floor. The whole space is one room, by moving the door and store freely, the client can coordinate the space flexibly on lifestyle.

Mds Architectural Studio · House In Kagamigahara
Mds Architectural Studio

The effect of slanting

Mds Architectural Studio · House In Kagamigahara
Mds Architectural Studio

Another feature of the house in appearence is slanting, that is, the whole house is slanting to south, to use the slit to see the fireworks efficiently. The light shinning in from the slit produces several expression into the house, the window pass through.In addition, the slant prevents the beautiful wall slanting to the front yard from the dirt, the canopy blocking the heavy sunshine in summer and engawa connecting the living room to the front yard. The upper side of the void including the series of opening is connected by the wooden beam, as a result, the store space is available without using steel beam. Thus, slaning has the various effects, as a result, the complex section produces the blight space.hose who are standing on the slit of the roof in line are just like the birds rerching on the electrical wires, we hope that the scene becomes the usual one at night on the day of the fireworks display.

Mds Architectural Studio · House In Kagamigahara
Mds Architectural Studio

Mds Architectural Studio · House In Kagamigahara
Mds Architectural Studio
Mds Architectural Studio · House In Kagamigahara
Mds Architectural Studio
Mds Architectural Studio · House In Kagamigahara
Mds Architectural Studio
Mds Architectural Studio · House In Kagamigahara
Mds Architectural Studio
Mds Architectural Studio · House In Kagamigahara
Mds Architectural Studio
Mds Architectural Studio · House In Kagamigahara
Mds Architectural Studio
Mds Architectural Studio · House In Kagamigahara
Mds Architectural Studio
Mds Architectural Studio · House In Kagamigahara
Mds Architectural Studio
Mds Architectural Studio · House In Kagamigahara
Mds Architectural Studio
×